محل تبلیغات شما

 یادداشت فنی درباره بازی پرسپولیس – تراکتورسازی/ دوئل قدرت و تاکتیک

یادداشت-فنی-درباره-بازی-پرسپولیس-تراکتورسازی-دوئل-قدرت-و-تاکتیک

وب سایت رسمی برنامه نود- تقابل تیمی قدرتی همچون تراکتورسازی وتیمی تاکتیکی وخطرناک همچون پرسپولیس نوید بازی سطح بالایی را می داد.

به گزارش وب سایت رسمی برنامه نود، چرا بازیکنان خوب تحت تأثیرحساسیت مسابقه قرار نمی گیرند ؟ چون بازیکن خوب شخصیت بازی اش به تکامل رسیده و در اینگونه مسابقات بدنبال خلق موقعیت های جدید فردی وتیمی برای خود وتیمش است نه بدنبال نمایش احساس که دربعضی ازمواقع روی این نمایش هم کنترل ندارد واتفاقاتی رقم می خورد که تیم را ازاصل بازی که کسب نتیجه ورسیدن به اهداف تاکتیکی است دورمی کند.

این ویژگی مثبت را دربازی بازیکنان پرسپولیس که سیرپیشرفت خوبی بعد ازچند بازی دوررفت داشته اند دیدیم اما دراین بازی احساس بیشتر مشهود بود.

با این توضیح اشاره کنم که مسابقه پرسپولیس و تراکتورسازی یک بازی متفاوت وپرطرفداردرایران است ودرکنارحساسیت زیاد بایستی کیفیت بالایی هم داشته باشد تا درارزیابی های فنی مورد انتقاد قرار نگیرد.

حال بپردازیم به نقاط مثبت ومنفی مسابقه هردوتیم

۱- بازی درابتدا تحت تأثیربرخوردهای فیزیکی وتخریب بازی یکدیگرشروع شد و حتی ادامه هم داشت تا پایان مسابقه . بیشتراین تخریب ها ازسوی بازیکنان تراکتورسازی رقم خورد ‌چون دربخش تهاجمی توان تهاجمی اش به نسبت توان تدافعی اش پایین تر بود وبا توجه به اینکه مهمان هم بود سعی کرد که پرتعداد ومتمرکزدرزمین خودی استقراریابد. این تفکر تاکتیکی درکنارانرژی سه برد پیاپی در مسابقات داخلی وآسیایی باعث شده بود که به خوبی بازی تیم تهاجمی پرسپولیس را را کنترل کنند ، هرچند که معتقدم کمی ترس درابتدای بازی تا دریافت گل دربازیکنان تراکتوردیده شد واگراین ترس وجود نداشت ممکن بود که بازی روانترومطلوب برگزارمی شد وحتی برای آنها کسب سه امتیازکامل این مسابقه دورازدسترس نبود.

۲- اینکه چرا بازیکنان تراکتوردرزمانی که دریک سوم دفاعی حریف صاحب پرتاب اوت می شوند نمی توانند با یک تصمیم سریع ، پرتاب بلند خود را به پرتاب کوتاه تبدیل کنند با توجه به اینکه بازیکنی بدون فشار حریف درنزدیکی خود دارند این پرتاب کوتاه باعث می شود که بعد ازکنترل توپ ، ارسالی بلند با پا روی دروازه حریف داشته باشند وآنهم نزدیکتربه دروازه حریف ( دقیقه ۳۳ این مورد مشاهده شد ودقایق دیگر همینطور )

۳- پاس های اشتباه مهدی کیانی که غالباَ بدنبال ارسال های بلند برای مهاجمین خود بود شرایط بدی را بوجود آورد ، شاید اصرار به این پاس ها ازدستورات تاکتیکی تیم بوده باشد اما یک هافبک بازی ساز که دستورتاکتیکی دارد اگرخودش شرایط خوبی برای ارسال توپ ندارد و یا مهاجم همبازی اش شرایط دریافت توپ ندارد نباید ارسال عجولانه داشته باشد و بایستی با یک پای عرضی به حفظ مالکیت توپ بپردازد تا فشاری که به خاطرپاس های اشتباهاش ازسوی حریف وارد می شود کنترل کند.

۴- بازیکن سمت راست تراکتور یک پاس به عقب پرشتابی به اخباری گلر تیم خود می دهد با علم به اینکه میداند که کنترل این توپ ها با توجه به پرس مهاجم پرسپولیس سخت است ازاو حمایت نمی کند و دقیقاَ دروازه بان نتوانست توپ را به خوبی کنترل کند وبا یک پاس کوتاه ناقص ، توپ دراختیارمهاجم پرسپولیس قرارگرفت.

۵- گل پرسپولیس : دو بازیکن پرسپولیس درعمق دفاع ودرمحوطه جریمه تراکتور درشرایطی با هم بازی می کنند که بازیکنان تراکتور، بازیکن صاحب توپ پرسپولیس را احاطه کرده بودند اما به جای فشارمستقیم برروی بازیکن صاحب توپ به اونگاه می کردند وحتی ازصاحب توپ دورشدند برای رفتن به پشت دروازه بان وقرارگرفتن دردرون دروازه که بایستی فشاربربازیکن صاحب توپ را دراولویت قرار می دادند که این بازیکن نتواند توپ را به مدافع راست پرسپولیس که درحال اضافه شدن به محوطه جریمه است برساند.

۶- بعد از دریافت گل از سوی تراکتور، فشارکمتری ازسوی بازیکنان تراکتورتا رسیدن به گل دقیقه ۳۷ که حاصل یک کارایستگاهی وریباند ایرانپوریان بود برروی دروازه پرسپولیس دیدیم که نشان از وزن تیمی بالای بازیکنان پرسپولیس به نسبت حریف تبریزی شان بود.

۷- کاشته ای را مدافع وسط تراکتورسازی دردقیقه ۸۴ درست درمقابل محوطه جریمه خود می زند که این کاشته ها را درفوتبال مدرن امروزی اگر قراراست بصورت طولی زده شود انجام دادن این وظیفه برعهده دروازه بانان است.

۸- دربازی دیدیدم که کارگرهای تراکتورسازی درزمین بیشتراز کارگرهای پرسپولیس بودند که اگر اینگونه نبود بدون شک بازنده این بازی حساس تراکتورسازی بود. منظورازکارگری کردن برای تیم خود یعنی دوندگی ، جنگندگی وسخت کوشی وتلاش برای نمایشی بهتربود که ازویژگیهای خوب بازیکنان مهمان بود.

۹- اینکه چرا دروازه بان تراکتورسازی دراین برهه ازبازیهای فصل اضافه وزن دارد برما پوشیده است وبایستی مربیان به فکر چاره باشند هرچند که این دروازه بان دراین مسابقه روزخوبی داشت.

۱۰- درصحنه گلی که تراکتوربه پرسپولیس زد اگوستومهاجم سیه چرده تراکتورسازی پاسی را درعمق دریافت کرد درحالیکه حرکتش به سمت پای دومش بود یعنی پای چپ ونمی توانست کاری موافق میلش انجام دهد ، بنگرهم درحال نزدیک شدن بود وبرتری عددی ایجاد می نمود درشرایطی که رامین رضائیان هم حوصله می کرد . اما این مدافع راست با بی احتیاطی به جای تداوم تعقیب مهاجم صاحب توپ ، تصمیمی عجولانه گرفت وخطایی انجام داد که که هیچ ضرورتی نداشت ، ارتکاب خطا باعث شد که ضربه ایستگاهی نصیب تراکتورشود ودرنهایت منجر به گل شد. دراینگونه مواقع بایستی به جای زدن حریف صاحب توپ که روی برنامه آینده خود تسلط ندارد وهمبازی خودی هم می آید برای فشارآوردن روی بازیکن صاحب توپ وبرتری عدی ۲ درمقابل ۱ ایجاد می شود نمی بایست خطایی انجام شود.

۱۱- اینکه چرا محسن بنگرکاپیتان تیم بزرگی چون پرسپولیس می آید درنزدیکی های وسط زمین متوسل به خطایی برروی ایرانپوریان می شود که اصلاَ نیازی بدان خطا نیست واین بی توجهی باعث می شود تعادل تیمی وآرامش تاکتیکی تیمش تا پایان مسابقه برهم بخورد. شکست تیم های فیزیکی با برنامه های تاکتیکی میسرمی شود نه با فیزیکی بازی کردن درمقابل آنها ، چون تراکتورسازان بدنبال این بودند که حریف را عصبی کنند واین خطا کمک کرد که عصبیت برای تیم خودش بوجود بیاید که درراستای اهداف تراکتورسازی هم انجام شود.

۱۲- پرتاب اوت دستی ساده وبی برنامه انصاری مدافع چپ پرسپولیس برای طارمی دریک سوم دفاعی تراکتورسازی وقطع توپ توسط مدافعین حریف باعث شد که ضدحمله ای سریع را تیم تراکتورسازی تدارک ببیند که اگر گل می شد ازاین ضدحمله می توانستیم بعنوان بهترین ضدحمله فصل نام ببریم. این اتفاق زیبا حاصل یک اشتباه فردی ازسوی بازیکن پرسپولیس وایجاد یک موقعیت تیمی ازسوی بازیکنان تراکتورسازی بود که درنهایت ، بختیاررحمانی وایوب کلانتری توفیقی دربازکردن دروازه پرسپولیس نداشتند واین سوشا مکانی ورامین رضاییان بودند که موفق به بسته نگه داشتن دروازه تیم خود شدند.

۱۳- دریبل های ریسکی انصاری دورازدروازه حریف وزدن شوت از۴۰ متری را که هیچکدام خوب نبودند بایستی بگذاریم اجرای فرامین وبرنامه تاکتیکی برانکو یا عدم شناخت بازیکن نسبت به وظایف فردی خود.

درپایان به دو نکته اشاره کنم که :

۱- کسب یک امتیازازتیم پیشرفت کرده پرسپولیس ازسوی تراکتورسازان نشان ازتوان بدنی وفیزیکی بالای آنها وپیاده کردن برنامه های تاکتیکی بود که ازشناخت خوبشان ازنقاط قوت پرسپولیس نشات گرفته بود.

۲- اینکه چرا دراین مسابقه درسطح بالای لیگ برتر ایران، شوت های دروازه بانان درمقابل بازی با دست آنها ۹۰ درصد درمقابل ۱۰ درصد بود برمی گردد به التهاب این مسابقه واینکه بازیکنان نتوانستند دراین فشارازدست دروازه بانان توپ بخواهند ویا دروازه بانان بخواهند به پای بازیکنان توپ دهند. ویا درنگاه مربیان اینگونه نقاط ضعیف تیمی به چشم نمی آید وتذکری نیزداده نمی شود.

 محمدرضا نظری پور، مدرس ومربی فوتبال

تحلیل فنی از بازی ایران- قطر امیدها،‌ - از محمدرضا نظری پور مدرس و مربی فوتبال

تحلیل دربی و مسابقه حذفی استقلال و پرسپولیس - شهریور 99

چالش_فنی_آموزشی در خصوص انتخاب پست بازیکن پشت سر مهاجم در تیم ملی در جام جهانی 2018

پرسپولیس ,توپ ,بازی ,دروازه ,تراکتورسازی ,بازیکنان ,صاحب توپ ,می شود ,دروازه بان ,بود که ,دروازه بانان ,ازسوی بازیکنان تراکتورسازی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

polspubmudab on track Thomas's receptions دزفولی بیاموزیم DIY LED Grille Panel Light,Flexible LED Display Panels,LED Flood Light Bulbs Indoor قطره (ای از زندگی یک درگیر کامپیوتر) bedgioflexre قتیل العبرات زد گیم Josephine's style